Opleiding en ervaring

Mijn naam is Antje Schoehuys-Blaak. Sinds september 2012 ben ik werkzaam op Texel als (beëdigd) vertaler Spaans en geef daarnaast lessen Spaans en Nederlands als tweede taal (NT2).

Opleiding: van 1986-1990 heb ik Spaanse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en ben vervolgens overgestapt naar de Universiteit van Amsterdam, alwaar ik naast mijn studie Spaans een interdisciplinaire opleiding volgde op mediagebied (Culturele Studies). Na mijn opleiding heb ik enkele jaren als publiciteitsmedewerker gewerkt bij een multidisciplinair kunstenaarscollectief te Amsterdam, opgericht door kunstenaars uit Uruguay (Taller Amsterdam).

Ik heb me vervolgens gespecialiseerd in vertalen en in 2012 mijn HBO-getuigschrift ‘Vertaler Spaans’ en de titel ‘Bachelor of Communication’ (B.Comn) behaald aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen te Utrecht. 

In 2017-2018 heb ik aan de Hogeschool van Utrecht de post-bacheloropleiding tot docent NT2 gevolgd en het certificaat docent Nederlands als Tweede Taal behaald. Sindsdien werk ik als freelancedocent en taaltrainer.

Anderen
over Antje
Schoehuys

 • “Ik heb veel bewondering voor het geduld dat Antje tijdens de les heeft. Ze geeft op een duidelijke en gestructureerde wijze les. Ik heb daardoor elke keer veel plezier tijdens de Spaanse les. Ik heb veel geleerd en het is Antje nooit teveel als je iets vraagt. Ze leert je ook heel goed hoe je de woorden moet uitspreken en waar je de klemtoon moet leggen. Ik durf haar zeker aan te bevelen!

 • “Antje Schoehuys is een zeer toegewijd en nauwkeurig. Haar kennis van het Spaans en het Nederlands is uitstekend, zowel voor het vertalen als voor het lesgeven, inclusief de culturele aspecten van beide talen. Hierdoor kan zij de moeilijkheden van verschillende teksten begrijpen en correct vertalen. De kinderboeken die zij in het Nederlands heeft vertaald zijn prachtig. De taal is zeer toegankelijk voor kinderen en ook leerzaam. Ik raad Antje aan voor elk project, zowel in het Nederlands als in het Spaans. Het is altijd een plezier om met haar samen te werken!

 • "De Spaanse lessen van Antje ervaar ik als laagdrempelig, duidelijk, informatief en gezellig."

 • ¡Hola a todos y todas!

  Hopelijk zijn jullie aan het genieten van een welverdiende zomervakantie of misschien zijn jullie juist hard aan werk deze zomer. Misschien ben je in gedachten al bezig met plannen voor het najaar. Heb je altijd al de Spaanse taal willen leren? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie wil naar Spanje of rondreizen in Latijns-Amerika en dan graag een praatje kunnen maken met de lokale bevolking. Of gewoon omdat je het leuk vindt om iets nieuws te leren? 

  Bij voldoende belangstelling start op dinsdag 19 september om 19.30 uur een beginnerscursus Spaans in  dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. 

  Misschien tot ziens? 

  Saludos, Antje 

 • “Antje geeft spaanse les op ieder niveau en is zeer flexibel of je privé in een groep of online de lessen wilt volgen. Of hoe intensief je de taal wil leren. De lessen zijn zeer afwisselend en daarom goed vol te houden. Een dikke 10! (5 sterren in dit geval)

De Ruyterstraat 31
1792 AH Oudeschild, Texel
Tel: (0222) 313446
Mobiel: 06-81305474

Image

Copyright antjeschoehuysvertalingenspaans.nl

Website door WEBJONGENS